top of page
Diëtist in Houten en Stichtse Vecht
Kwaliteitsregister Paramedici
Nederlandse Vereniging van Diëtisten
Diëtisten Coöperatie Nederland
Fodmapdietist in Houten en Stichtse Vecht
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
KDOO - dietist in Houten en Stichtse Vecht
De Vereniging Diëtisten Geriatrie en Ouderen_dietist Anna Nelemans Houten

Diëtist Anna Nelemans

Ieder mens is uniek en elke situatie is anders. Ik luister met hart naar uw verhaal en ik begeleid u stap voor stap naar uw gewenste situatie.

In de zee van informatie begrijp ik heel goed uw frustratie wanneer u niet weet waar u moet beginnen. Ook snap ik het gevoel van wanhoop als de veranderingen die u doorvoert geen gewenst resultaat opleveren. Ik luister graag naar uw ervaringen en wensen, en ik kijk naar uw persoonlijke situatie. Vervolgens begeleid ik u naar een eetpatroon die bij uw doelen past en waarbij u zich gelukkiger en gezonder voelt zonder dat het te veel druk oplevert.

Tijdens mijn opleiding tot voedingstechnoloog in Estland ben ik enorm gefascineerd geraakt door de werking van ons lichaam en de invloed van voedingsstoffen, voedingsmiddelen en eetpatronen op onze fysieke en mentale gezondheid. Omdat ik mijn kennis en passie voor voeding en gezondheid met anderen wilde delen, heb ik me laten opleiden tot gewichtsconsulent. Kort erna was mijn praktijk opgestart en door de nauw samenwerking met de sportschool ging ik me specialiseren in voeding bij (top)sport.

Om mijn kennisgebied verder te verdiepen en te verbreden heb ik vervolgens de hbo-studie Voeding en Diëtetiek gevolgd. Na een aantal jaren ervaring bij de diëtistenpraktijk in Hilversum heb ik een beslissing genomen om mijn eigen praktijk uit te breiden tot dieetpraktijk. Inmiddels begeleid ik cliënten als diëtist en gewichtsconsulent in Houten en Vreeland (Stichtse Vecht). 

 

Vanwege mijn groeiende interesse in darmgezondheid heb ik in de loop van de jaren meerdere cursussen gedaan over de darmwerking, microbioom, maag- en darmklachten, voedselintoleranties, het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) en het FODMAP-dieet. Naast mijn eigen spreekuren ben ik tevens betrokken als darm-diëtist bij de begeleiding van cliënten in het bekkenexpertisecentrum in Naarden.

Als diëtist sta ik geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD), Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN), het Kenniscentrum Diëtisten Overgewicht en Obesitas (KDOO) en de Vereniging Diëtisten Geriatrie en Ouderenzorg (DGO). Als gediplomeerde gewichtsconsulent en sportvoedingsadviseur sta ik ingeschreven bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). 

 

Wilt u meer weten?  Neem gerust contact met mij op.

bottom of page