top of page
hoofdfoto expertises.jpg

Expertises

Voeding- en Dieetbegeleiding

 

Hieronder ziet u voor welke voeding- en dieetbegeleiding u bij mij terecht kunt. Heeft u andere vragen over hoe aangepaste voeding een bijdrage kan leveren aan uw welzijn en gezondheid? Neem dan contact met mij op. We kijken samen naar de verschillende opties en bespreken welke dieetbegeleiding voor uw situatie de beste is. 

top-view-spices-carrots.jpg

Overgewicht

Er is geen dieet dat voor iedereen werkt, want ieder mens is uniek en elke situatie is anders. Ik ben er voor u om samen te ontdekken wat bij u past. Bewustwording en genieten van eten staan hierbij centraal.

pexels-andres-ayrton-6550846.jpg

Sportvoeding

Sporters hebben vaak een verhoogde behoefte aan voedingsstoffen. Een gepersonaliseerd voedingsplan kan bijdragen aan een goed herstel, de opbouw van spiermassa en het verbeteren van sportprestaties.

Maag- en Darmklachten

Klachten als maagpijn, misselijkheid, een opgeblazen gevoel, diarree of obstipatie komen bij veel mensen voor. Aanpassingen in uw voeding en leefpatroon kunnen deze klachten verminderen of zelfs helemaal doen verdwijnen.

close-up-female-hands-shaping-heart-belly.jpg

PDS en FODMAP-dieet

Omdat de klachten bij PDS uiteen lopen, bestaat hiervoor geen algemeen advies. Na het onderzoek van de mogelijke relatie tussen voeding en klachten wordt een passend advies opgesteld. Indien gewenst, begeleid ik u ook bij het FODMAP-dieet.

allergie en intoleranties.jpg

Allergie en Intolerantie

Als u een voedselallergie of intolerantie heeft, kunt u bij mij terecht voor een advies. Ik leg u uit welke producten kunt u nog wel nemen en hoe u producten, die klachten geven, kunt mijden zonder dat u een tekort aan voedingsstoffen krijgt.

eetpatronen.jpg

Eetpatronen

Als u vegetarisch, veganistisch of koolhydraatarm eet of aan intermittent fasting doet, is gebalanceerde voeding van groot belang om tekorten aan eiwitten, vitaminen en mineralen te voorkomen. Ik kijk mee hoe we uw eetpatroon kunnen optimaliseren.

hospital-food.jpg

Ondervoeding

Als u ongewild afvalt vanwege ziekte, vermoeidheid of verminderde eetlust, krijgt uw lichaam onvoldoende energie en voedingsstoffen binnen. Daardoor kunt u ondervoed raken. Ik help u graag met voedingsadviezen en eventueel medische dieetvoeding.  

medium-shot-old-people-smiling-each-other.jpg

Voeding bij dementie

Mensen met dementie hebben een verhoogd risico op ondervoeding, ongewenst gewichtsverlies of juist toename en uitdroging. Als diëtist die gespecialiseerd is in ouderenzorg, denk ik graag mee hoe wij de voedingsinname van uw naaste volwaardig en plezierig kunnen maken.

close-up-doctor-comparing-fruits-pills.jpg

Overige indicaties

Hier vindt u de meest voorkomende aandoeningen en klachten waarmee iemand naar een diëtist gaat. Ook bij deze zieken en klachten kan ik u een passende dieetbehandeling en begeleiding bieden.

couple cooking.jpg

Andere vragen?

Heeft u een andere hulpvraag? Of heeft u misschien klachten die aan voeding gerelateerd zijn en waarmee u al een tijd worstelt? Neem dan gerust contact met mij op. Samen gaan wij op zoek naar de mogelijke oplossingen.

Medische voeding

Als u met gewone voeding onvoldoende energie en voedingsstoffen binnenkrijgt, kan ik u aanvullende medische voeding voorschrijven. Deze voeding wordt afgestemd op uw persoonlijke behoefte en is onderdeel van de dieetbehandeling.

Dietist Anna Nelemans is aangesloten bij de kwaliteitsregister paramedici
Dietist Anna Nelemans is aangesloten bij NVD
Dietist Anna Nelemans is aangesloten bij DCN
BGN-gewichtsconsulent Anna Nelemans in Houten en Stichtse Vecht
bottom of page